Valmennuksen voima

Tässä hieman alkuun omaa ”narina-tarinaa” ja missä seisoin ennen valmennusten alkua. Olen kärsinyt itseluottamuksen puutteesta ja hakenut mielistelemällä muilta hyväksyntää omille toimille. Olen vältellyt muiden ihmisten suututtamista ja ajatellut, että en halua muille pahaa. Tietämättä olen tehnyt itselleni ja myös muille huonoa oloa, koska olen laiminlyönyt itseni ja kieltänyt omat tunteeni. Omaa huonoa oloa on tullut sitten purettua omille läheisille ja ystäville ts. niille rakkaille läheisille ihmisille, jotka hyväksyvät sinut sellaisena kuin olet. Näistä purkauksista seuraa sitten se, että ihmissuhteet kärsivät ja muille mieliksi oleminen on itsellekin henkisesti raskasta. Menee helposti kiinnostus kaikkeen ja tuntuu, siltä, että missään ei ole mitään järkeä. ”Miksi mulle aina käy näin?” Ei ymmärretä itseä saatikka muita.

Jokaisella meistä on omat narina-tarinamme, joita useimmiten läheiset, ystävät ja työkollegat saavat kuulla eniten. On myös ihmisiä, jotka eivät vaivaudu avautumaan oman elämän haasteista muille ja pitävät kaiken sisällään. Yksin ajatusten kanssa tai ei, jokaisella meillä on tarve tulla kuulluksi ja ymmärretyksi, koska elämä ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Vaikeudet ovat asioita, jotka horjuttavat hyvinvointiamme tavalla tai toisella. Muutaman mainitakseni koko elämän laajasta kirjosta voimme kohdata päivittäisessä elämässämme haasteita parisuhteessa, työelämässä, opinnoissa, itsetuntemuksessa, terveydentilassa itsellä tai läheisillä.

Valmennuksessa ollessani sain katsoa itseäni peilistä tarkoittaen sitä, että näin missä menee vikaan ja missä menee hyvin. Opin suuntaamaan huomioni hyviin asioihin, unohtamatta niitä asioita, jotka vaativat hienosäätöä. Sanotaan, että ihminen ei muutu ellei sitä itse halua ja en voisi asiaa paremmin sanoa. Muutos vaatii tietoisen valinnan ja mitä sitä ihminen sitten itsessään yleensä haluaa muuttaa?

Omalta kohdalta voin sanoa sen, että tuskan ja kärsimyksen kautta tunnistin muutostarpeen ja vasta valmennuksen kautta ymmärsin, että mullahan on todella mahdollisuus vaikuttaa omaan elämään. Muutos ei tuntunutkaan enää niin pelottavalta ja isolta asialta. Tuttu ja turvallinen olemistapa sai jäädä taakse ja lähdin rohkeasti toteuttamaan itseä läheisten ja valmennus-kollegoiden kuunnellessa ja kannustaessa eteenpäin.

Jokaisella on omat tapansa toimia vaikeuksien keskellä, siihen ei ole olemassa yhtä ja oikeaa tapaa. Toiset turruttavat ajatuksensa, toiset kieltävät ja toiset purkavat turhautumisen eri tavoin esimerkiksi liikunnalla, mutta aina jostain syystä palataan lähtöruutuun, ellei todella olla valmiita kuuntelemaan itseään. Miksi on niin tärkeää kuunnella itseään?

Keksin useita syitä, mutta tärkein tavoittelemisen arvoinen asia on onnellisuus. Miltä tuntuisi elää ilman oravanpyörää, pakkoa, kiirettä ja tekosyitä? Saisit elää niin kuin haluat, tuntea tasapainoa ja onnellisuutta velvollisuuksia unohtamatta. Valmennuksen avulla näet, jos olet valmis katsomaan, mitä sisimmässäsi todella kaipaat ja löydät keinot onnelliseen elämään kurinalaisuutta, rehellisyyttä ja positiivista elämänasennetta toteuttamalla.

”Elä tätä päivää, Uneksi huomisesta, Opi eilisestä”

Rakkaudella,

Pirita