Mielenvoima ja vastuu

Kun maailma ja ihmiset menivät sekaisin syntyi erilaisia selviytymiskeinoja. He eivät enää erottaneet todellisuutta mielen luomasta harhasta. Opettaja Sadhguru mainitsi, että ihmisen mieli kääntyi ihmistä itseään vastaan ja olen tästä samaa mieltä. Mieli kääntyy ihmistä itseään vastaan silloin, kun ihmisen elämä horjuu tai ei tietoisesti pidä huolta omasta mielestään. Mieltä voi hoitaa monin tavoin, mutta itse olen kokenut, että ottamalla täyden vastuun omasta mielestä, mielentilasta ja ajatuksista sekä niiden muokkaamisesta luon haluamani todellisuuden/maailman, mihin kukaan muu ei vaikuta ajatuksin, sanoin tai teoin. Tätä on mun mielestä omassa voimassa oleminen, eikä sitä voi kukaan ottaa sinulta pois, koska sinä itse määrittelet oman maailmasi ja todellisuutesi. Voit huoletta elää omaa elämääsi, toteuttaa omia unelmiasi ja uskoa itseesi. Minä olen oman elämäni luoja, Sinä olet oman elämäsi luoja.

Havannoidessani tätä maailmaa ja siinä olevia ihmisiä sekä kulttuuria pohdin, että ollaanko ajattelussa ja mielessä elämisessä menty liian pitkälle? Ei tiedetä enää mikä on totta ja mikä harhaa. Onneksi voit selkeyttää maailmasi ottamalla täyden vastuun omasta mielentilastasi. Jos ajatuksesi ovat väkivaltaisia toisia ihmisiä kohtaan, toimit todennäköisesti jonkin traumaattisen tilanteen ohjaamana. Et ole sukeltanut riittävän syvälle nähdäksesi, mistä väkivaltaisuutesi johtuu. Tästä syystä vastuu omasta mielentilasta on äärettömän tärkeää. Kukaan ei halua joutua vankilaan vain sen vuoksi, ettei ole ymmärtänyt omaa mielentilaansa ja siihen johtaneita syitä. Uskon, että kukaan ei ole paha ihminen, vaikka kirkolliset ihmiset näitä leimoja järin mieluusti jakavat toisilleen, mutta harvoin itselleen. Vastuunottaminen omasta mielentilasta tarkoittaa mielestäni sitä, että tunnet itsesi, ajatuksesi ja mielentilasi sekä hyvät että pahat puolesi.

Itse erkaannuin koettavasta ja aistittavasta maailmasta ja aloin elämään mielen harhassa. Mieli romahti lukuisten vastoinkäymisten ja traumaattisten kokemusten vuoksi. Mieli alkoi dominoida kaikkea todellisuutta ja erkaannuin todellisesta elämästä enemmän ja enemmän. Aloin taistelemaan mielessä muodostuneita harhoja vastaan. Huidoin ilmaa mielessäni kuviteltuja mörköjä vastaan, mutta en ymmärtänyt, että huidoin vain ilmaa ja että kaikki oli vain harhakuvitelmaa. Taistelin vastaan jotain sellaista, mihin ei lapsena voimat/kyvyt riittäneet. Aloin elämään kauhuskenaariota ja vahingoittavaa tarinaa mielessäni. Kun ihmisen vintti ns. pimenee, maailmasta alkaa muodostua pelottava paikka, missä kaikki on sinua vastaan, vaikka todellisuudessa kaikki elävät vain omaa elämäänsä, omassa maailmassaan.

Mielen tiedetään olevan tehokas työkalu luomisessa, mutta se ei kuitenkaan ole tätä hetkeä. Itse löysin mielenrauhan olemalla tässä hetkessä ja ottamalla vastuun mielestäni ja mielentilastani. Myönsin muille ihmisille, että elän harhassa ja kyse on omista möröistäni, millä ei ole mitään tekemistä heidän kanssa. Mielellä voi harhauttaa sekä itseään että muita, mutta itsensä tunteva ihminen ei muiden harhoihin puutu, ellei sitten halua toista auttaa ymmärtämään, että elämää voi katsoa monesta näkökulmasta, yhtä monesta kuin on ihmistä. Väitän siten ettei ole yhtä ainoaa totuutta vaan jokaisen oma totuus ja tietoisuus siitä.

Mieli osaa huijata, että olisi jollain tavalla muita ylempi tai speciaalimpi, mutta sehän ei pidä paikkaansa ainakaan omassa maailmassani. Kaikki ihmiset ovat samanarvoisia ja heillä on yhtäläiset oikeudet ja velvollisuudet kuin kaikilla muillakin. Kuten olen aiemminkin kirjoittanut: Mieli on hyvä renki, huono isäntä. Onneksi meille on luotu valinnanvapaus ihan jokaiselle yksilölle maapallolla. Edes toisten ihmisten valinnoilla tai päätöksillä ei ole mitään tekemistä meidän kanssa. He elävät omassa maailmassassaan ja minä omassa. Minun maailma on konkreettinen ja siinä pätevät tietyt moraaliset lait. Jokainen ihminen on siten vapaa tekemään mitä elämässään haluaa, erityisesti niitä rakastavia ja oikeudenmukaisia valintoja itseä ajatellen. Kukaan ei synny toisten orjaksi eikä kukaan voi toisesta ihmisestä orjaa tehdä. Ei tarvitse muuta kuin arvostaa itseään, omaa olemassaoloaan ja tehdä itsenäisiä valintoja ja unohtaa muiden sekoilut. Voit aina valita vapauden ja itsenäisen elämän sekä pysyä omassa voimassa ikuisesti.

Etkö säkin halua määritellä oman arvosi, tehdä omat valintasi ja elää sellaista elämää, minkä olet itse valinnut, ei kukaan muu. Vapaudessa on kyse siitä, että tiedät olevasi aina vapaa. Oma mielesi tai muiden sekoilut eivät vaikuta elämääsi ja tiedät olevasi vapaa. Olet vastuussa omista ajatuksista, tunteista ja todellisuudestasi. Mieli todellakin on vahva työkalu, voit siten esimerkiksi sanoa mielessäsi pahantekijöille, että heidän pahat tekonsa ja juonittelunsa kohdistuvat vain ja ainoastaan heihin itseensä. Voit tehostaa asioita monin eri tavoin, jotta viesti varmasti menee perille. Joten pyri aina hyvään ja jos vihamiehesi yrittävät vahingoittaa sinua, tiedä, että se tapahtuu heidän omassa maailmassaan ja he taistelevat ainoastaan itseään vastaan. Sinun ei tarvitse välittää muiden sekoiluista, koska se on heidän sekoiluaan, eikä sillä ole mitään tekemistä sinun kanssa.