Rajojen asettamisesta

Rajat ovat rakkautta. Jokaisella on omat rajat, jotka olisi tärkeä tunnistaa ja toimia niiden mukaan, oman arvon säilyttämiseksi. On täysin oikeutettua asettaa muille ihmisille rajoja, vaikka se poikkeaisi normista, sillä se miltä jokin asia sinusta tuntuu, on oleellista. Jos jokin asia tuntuu epämiellyttävältä ja haluat, että se loppuu, niin ilmaise asia vastaanottajalle suoraan tai epäsuorasti. Pysy omassa voimassasi! Opettele kuuntelemaan itseäsi ja toimi sen mukaan. Ei ole sinun ongelma, jos toinen ihminen suuttuu siitä, että et toimi hänen tai heidän toiveiden mukaan. Toisten miellyttäminen vie vain pohjan omalta elämältä. Kysy mielummin itseltäsi mitä sinä tarvitset juuri nyt? Varsinkin työelämässä on haastavaa tänä päivänä ylläpitää omia rajoja, mutta hyvän itsetuntemuksen turvin pysyt paremmin turvassa ikäviltä kokemuksilta.

Nopein keino asettaa rajoja, on puhua ”omaa totuutta” eli rehellisesti sanoa miltä jokin asia tuntuu ja hyväksyä se, että ne ihmiset, joille täytyy jatkuvasti yrittää selittää asioita, eivät välttämättä enää kuulu elämääsi. Heillä on elämässään ehkäpä erilaisia kokemuksia ja eivät siksi ymmärrä sinua. On myös mahdollista , että muut ihmiset eivät halua edes kuunnella mielipiteitäsi, vaan ainoastaan tulla itse kuulluiksi. Vuorovaikutus on muutenkin erittäin haastava laji.

Myös itsesi rakastaminen vähentää riskiä tulla hyväksikäytetyksi tai kaltoinkohdelluksi sekä antaa voimia suojella itseäsi. Hyviä self love – meditaatioita löytyy youtubesta. Meditaatio kohottaa värähtelytasoasi ja parantaa elämänlaatuasi. Vedät puoleesi rakastavia ja hyviä ihmissuhteita hankalien tai hyväksikäyttävien sijaan. Hyvä itsetuntemus auttaa hahmottamaan mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä ja miten arvosi rakentuvat sekä miten oma historiasi saattaa vaikuttaa nykyhetkessä. Oman historian tuntemisesta puhuttaessa tarkoitan haitallisia lapsuuden tai nuoruuden kokemuksia eri ympäristöissä ja mielen alitajuisia ohjelmointeja, jotka saattavat aiheuttaa kokijassa kärsimystä. Vaikeiden kokemuksen kahleista on kuitenkin mahdollisuus vapautua. Opettele siten tuntemaan mistä sinä alat, mihin loput. Tarjoamani Peili-palvelun avulla saat tähän jeesiä.

Aiemmassa blogikirjoituksessani ”Kaikki on energiaa” toin esille energiataajuudet, joissa häpeä ja syyllisyys olivat asteikon alimpana. Ikävät kokemukset ja rajojesi vähyys saattavat pitää sinua asteikon alimmalla tasolla. Voit siten tietoisesti pyrkiä harjoittamaan mieltäsi saavuttaaksesi vaikkapa neutraalin tietoisuuden tason, johon esimerkiksi kundaliinijoogaharjoitukset tähtäävät. Sinun ei tarvitse toistaa haitallisia ja vaikeita kokemuksia elämässäsi.

Monet tunnetut henkiset opettajat maailmassa opettavat näinäkin aikoina näitä äärettömän tärkeitä työkaluja itsesi ja energiasi suojelemiseksi. Myös kundaliinijooga tarjoaa uskomattomia harjoituksia, joiden avulla voit saavuttaa mielenrauhan, vaikka ulkopuolella tapahtuisi mitä tahansa. Herkille ihmisille maadoittuminen, esimerkiksi luonnossa oleskelu ja kehotuntemus edesauttavat omien rajojen ylläpitämistä. Näistä keinoista harvemmin puhutaan sosiaali- ja terveysalan kouluissa, mutta omakohtaisesti voin sanoa, että ilman näitä keinoja en pärjäisi nykyisessä yhteiskunnassa sellaisena kuin se on. Suojelethan siten itseäsi ja herkkyyttäsi. Myös minä voin auttaa sinua pääsemään eroon hankalista tilanteista, menneisyyden muistikuvista, helpottaa traumaoireilua ja vahvistaa omaa toimijuuttasi oppimieni tekniikoiden avulla.

Aita, Nukka, Post, Aidantolppaan, Ivy, Puu Aita