Kokemuksia, joista et ole uskaltanut kenellekään puhua?

Toivon tämän kirjoituksen tuovan asian käsittelyn ajankohtaiseksi ja edesauttavan häirinnän kokemuksista puhumista. Yhdenvertaisuusblogissa ollaan saman ilmiön ja huolenaiheen äärellä, jossa toivotaan keskustelua, kuinka lapsia ja nuoria voidaan paremmin suojella seksuaaliväkivallalta ja hyväksikäytöltä.

https://www.syrjinta.fi/-/lapsiin-ja-nuoriin-kohdistuva-ihmiskauppa-aikuisten-vastuu

Jos olet joutunut häirinnän kohteeksi etkä ole voinut siitä kenellekään puhua sen pelossa, että sinua ei esimerkiksi uskottaisi tai jos olet asiasta keskustellut vaikkapa kaverin kanssa, mutta jäänyt pahanolon tunteen kanssa yksin, etkä tiedä miten oireita lievittää, niin tällaisten tilanteiden vuoksi on olemassa erilaisia tahoja, joihin voit olla yhteydessä. Voit soittaa Mieli ry:n tarjoamaan Kriisipuhelimeen (p. 09 2525 0111) anonyymisti ja kertoa tilanteestasi tai ystäväsi tilanteesta. Tallenna numero puhelimeesi ja jatka soittamista, kunnes linjat vapautuvat jos siellä on ruuhkaa. Kaikissa häirintään liittyvissä tilanteissa voit olla yhteydessä myös oman kunnan sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

älypuhelin, elektroniikka, haloo

Lisätietoa häirinnästä löytyy Pelastakaa lapset ry:n sivuilta esimerkiksi Kehoni on minun – oppaasta, joka käsittelee lapsiin kohdistuvaa seksuaaliväkivaltaa. Oppaasta löytyy esimerkki-tilanteita ja pohdintaosio siitä mikä on sopivaa ja mikä ei ole sopivaa käytöstä. Oppaasta löytyy tietoa myös vanhemmille lapsen seksuaalikehityksen tueksi sekä lasten kanssa työskenteleville ammattilaisille. Väestöliiton julkaisussa ”Mun elämä, mun valinta” käsitellään nuorten seksuaalioikeuksia sekä kehitysmaissa että Suomessa. Linkit kirjoituksen lopussa.

Tällaisten kokemusten ymmärtäminen lähtee niiden tunnistamisesta.

Heräsikö aiheesta kysymyksiä? Jos heräsi ota rohkeasti yhteyttä.

Lähteet

http://vaestoliitto-fi-bin.directo.fi/@Bin/a8a91483e26eda75fe6e24e896072fbf/1592726065/application/pdf/938739/Mun%20el%C3%A4m%C3%A4,%20mun%20valinta-%20nuorten%20seksuaalioikeudet%20ja%20kehitys.pdf

https://www.nollalinja.fi/mika-on-vakivaltaa/?gclid=EAIaIQobChMI7fyJpbmS6gIVDMKyCh29QQ9DEAAYASAAEgIaJ_D_BwE

https://www.nuortennetti.fi/seksuaalisuus/seksuaalinen-hairinta-ja-hyvaksikaytto/t

https://www.nuortenhyvinvointikertomus.fi/materiaalit/koosteet

https://projectarachnid.ca/en/