Haastan sinut 40 päivän haasteeseen

Kundaliinijoogakurssilla törmäsin 40 pv haasteeseen. Aiemmin olen blogissa kirjoittanut 21 pv menetelmästä, mutta kuten silloin kirjoitin vaadin itseltäni liikaa. Heti nappisuoritusta. Ei hyvä. On mentävä askel kerrallaan eteenpäin, omaa kehoa ja mieltä kuunnellen, päivä kerrallaan sekä SITOUTUA siihen mitä tekee. En voi liiaksi painottaa sitoutumisen tärkeyttä.

Aloita vaikkapa 40 pv haaste sanomalla itsellesi, joka päivä 40 päivää putkeen ”Sitoudun tekemään itselle hyvää” ja anna vastauksen tulla syvältä sisimmästä miten sen teet. Vain sinä tiedät miten voit sitoutua tekemään itselle hyvää ja mistä on hyvä aloittaa.

Muista kuitenkin, että on lähdettävä liikkeelle pienestä. Eikä vaatia itseltään liikaa. Opettele tuntemaan kehosi, mielesi ja reaktiosi harjoitusten aikana mitä sitten teetkin. Opettele tuntemaan itsesi. Kukaan muu ei voi tietää niin hyvin, kuin sinä itse, mitä voit tehdä ja mitä et. Milloin on sopivaa haastaa itseä ja milloin taas olla armollinen ja sanoa, että se mitä teet tai jätät tekemättä riittää? Hyväksyä tekemättömyyteen liittyvät riittämättömyyden tai epäonnistumisen tunteet. Kehittää kykyä nähdä itsensä armollisesti.

Jos on vaikea päästä vauhtiin niin kurinalainen ja sitoutunut toiminta voi olla oikea ratkaisu sinulle.

Jos taas olet enemmän suorittava ihminen, niin sinulle ei todennäköisesti sovi kurinalainen tapa vaan enemmänkin tapa, joka innostaa sinua, ehkä jokin uusi juttu, mitä voit harjoitella yksin tai kaverin kanssa. Mikä tahansa harrastus, jossa ei tarvitse suorittaa. Kurinalaisen ihmisen on hyvä muistaa armollisuus itseä kohtaan. Vähempikin riittää, sekin on sitoutumista tekemään itselle hyvää.

Kun tiedät mitä aioit tehdä 40 päivää putkeen kysy itseltäsi ”miksi teen tätä?” Jospa se motivoisi sinua selättämään niitä haasteita, joita ihan arjessakin kohtaa. Sinä tiedät omat haasteesi, joiden toivot muuttuvan. Haasteet eivät kuitenkaan muutu ennen kuin muutut itse. On tehtävä töitä tai sitten oltava tyytyväinen siihen missä nyt on ja sekin on ihan ok.

Haastan sinut siis tekemään 40 pv putkeen jotain, joka tekee hyvää sinulle. Se voi olla jotain liikuntaan liittyvää, jolloin keho saa elinvoimaa tai sitten jotain mikä virkistää mieltä. Ihan mitä tahansa, joka tuo sinulle hyvän olon. Inspiroidu muista, kokeile uusia juttuja, onnistu ja innostu!

Iloa viikkoon!

WP_20151123_027-1