Avun vastaanottaminen & avun antaminen

Miten auttaa?

Auta toista ihmistä hänen omilla ehdoillaan, ei pakottamalla 🙂 Ole siinä auttamassa toista, rinnalla, vaikkapa pitämällä ”kädestä kiinni” läpi ongelman.

Miten ottaa apua vastaan?

Ota apu vastaan. Se voi olla vaikeata, mutta joskus oma ylpeys on hyvä siirtää syrjään. Kerro missä tarvitset apua. Älä mieti liikaa. Suhtaudu apuun neutraalisti ja hyväksyvästi. Jos joku auttaa sua, niin voit oppia siitä ja osaat tehdä sen itse seuraavalla kerralla. Kannattaa myös kysyä auttavalta vinkkejä, että osaa varmasti itse seuraavalla kerralla. Muista olla itse mukana siinä hommassa että opit, äläkä siirry ulkopuoliseksi. Pysy hommassa mukana!:)

Miten välittää itsestä ja muista?

Tee pieniä hyviä tekoja itsellesi. Kaikki lähtee itsestä. Mitä enemmän osaat välittää itsestäsi, sitä enemmän välität toisista elävistä. 🙂 Huomioi muut ja anna heille aikaasi. Kuuntele ja hymyile. Halaa aina, kun voit. Tee jotain pientä toisen hyväksi ilman, että odotat vastapalvelusta.

Miten toimia sydämestä käsin?

Jos sydämestä tuntuu että pitää auttaa, niin sitten tietää että toimii sieltä käsin. Lainaten Aaro Löf:iä. ”Jokainen kyllä tietää milloin toimii sydämestä käsin ja milloin ei toimi.” You have to feel.” Ja unohtaa se looginen ajattelu. Ei tehdä kaikkia päätöksiä päästä.

Ystävän vinkkejä:)

WP_20140620_05620140620232937